top of page
ANOUK VAN TETERING

Anouk van Tetering is vooral bekend om haar stijlvolle kunstwerken. Kleine of vergeten objecten die ze in de loop der jaren heeft verzameld, worden omgezet in prachtige grote ontwerpen waarbij de grenzen tussen kunst en design volledig verdwijnen. Ondanks de ontwikkeling van Anouk's oeuvre, behouden de werken altijd hun unieke en herkenbare stijl.
Anouk studeerde af aan de Gerrit Rietveld Academie waar ze een diepgaande manier van denken omarmde. Anouk's artistieke vleugels reiken inmiddels ver over de Nederlandse grenzen en haar werken worden internationaal erkend.

B581D5DF-B21B-415E-8FF5-60BBDCEDBCCA.jpeg

Anouk ziet schoonheid in alles: “Je moet alleen de tijd nemen om het te ervaren. We kijken wel, maar zien het niet altijd. Het menselijk brein wordt gelukkig van esthetische perfectie. Dat benader ik op een manier waarin design en kunst samenkomen. Maar perfectie bereiken, lukt natuurlijk nooit helemaal. Het gaat om de balans. Daarom kies ik vaak voor een ronde vorm. Dat is fijn om mee te werken, er zit geen begin en geen einde aan. Mensen zeggen dat ze mijn werk prettig vinden om aan de muur te hebben, het geeft rust. Veel moderne kunst is het resultaat van een intern conflict van de maker. Je wil niet altijd het probleem van een kunstenaar aan de muur hebben. Het leven is al vol genoeg.”

SABINE STRUYCKEN
bottom of page