top of page
MARLIES GELDOF

Marlies Geldof (1986) is een kunstenares met een bijzondere fascinatie voor ronde organische vormen, structuren, geometrie en heldere aardse tinten. Van kleurrijk tot strak en van organisch tot geometrisch. Er zit veel variatie in het werk van Marlies. Kenmerkend zijn de veelal ronde panelen waar het werk op is gemaakt en het gebruik van kunsthars.
Marlies houdt van experimenteren. Daar liggen unieke kansen en werkelijk verrassende uitkomsten volgens haar. Dit zie je terug in bijvoorbeeld de kunsthars druppels, mat en glanzende combinaties, grove craquelé technieken, optische illusie en schaduw effecten.

WhatsApp Image 2023-10-28 at 1.32.57 PM.jpeg

Qua materiaal zijn veel werken van Marlies vaak afgewerkt met een hoogglans kunsthars laag of combinaties van grove structuren met hars. Verder werkt ze met hout, messing, aluminium, acrylverf, verschillende craquelé media, cement, bladgoud, pigmenten, spuitverf en maakt ze ook af en toe werk op sokkel.

De inspiratie voor haar werk vindt ze vooral in de natuur. De kleur, textuur of vorm kan meestal herleid worden naar een natuurlijk proces, zoals gebarsten aarde, regen, bos, kolkende watermassa’s of vormen die in de natuur ontstaan.

Na meerdere paden bewandeld te hebben bleek kunst en creativiteit altijd een rode draad in haar leven en haar ware passie. Marlies werkt nu een groot deel van haar tijd aan het maken van vrij werk en opdrachten.

MARLIES GELDOF WORK
bottom of page