top of page
CARINA WAGENAAR

Kunstenaar Carina Wagenaar (NL, 1969) studeerde aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Haar werken zijn intrigerende kunstwerken geïnspireerd door cameeën, kant, relikwieën en symboliek. Ze vertaalt betekenisvolle uitingen van gevoelens, gedachten, spiritualiteit en gebeurtenissen in deze monumentale medaillon kunstwerken.

'Mijn werk gaat vooral over het uitdrukken van de identiteit van het moment.
 

Ik probeer objecten te creëren die een stilte vertegenwoordigen in hun fysieke

Carina vierkant foto halfbew.jpg

verschijning, essentie en representatie. Tijdens mijn werkproces gebruik ik vormen en structuren, haal ze uit elkaar, gebruik fragmenten, transporteer ze naar een nieuwe context en maak er nieuwe objecten van. Ik ben altijd geïntrigeerd geweest door de schoonheid van dingen, het vertellen van verhalen en de mystieke wereld om ons heen. In mijn werk wil ik een moment vastleggen in de vele details die ons omringen en de tijd stilzetten die je misschien zoveel meer vertelt dan veel mensen denken. Een registratie van de identiteit van het moment waarop objecten in een symbolisch spanningsveld tot één geheel zijn versmolten.’

 

Haar werk wordt internationaal gewaardeerd en is de afgelopen jaren te zien geweest in o.a. Milaan, New York, Parijs, Londen, Florence, Dubai, Antwerpen, Monaco, Madrid en op verschillende plekken in Nederland.

CARINA WAGENAAR WORK
bottom of page